Sfaturi de la profesionisti

CELE 11 LECȚII DESPRE SCOALĂ ȘI VIATA DE LA BILL GATES:

Lectia nr. 1: Viata nu e dreapta – obișnuiește-te cu ideea!

Lectia nr. 2: Lumii prea putin ii pasa de stima ta de sine. Lumea se așteaptă sa realizezi ceva ÎNAINTE de a fi mulțumit de tine însuți.

Lectia nr. 3: Nu vei câștigă 60.000$ pe an de îndată ce părăsești băncile școlii. Nu vei fi vicepreședintele vreunei companii cu telefon in mașină decât atunci când vei fi muncit pentru acestea.

Lectia nr. 4: Crezi ca profesorul tău e sever? Stai sa vezi când o sa ai un șef!

Lectia nr. 5: A lucra într-un fast-food nu este ceva sub demnitatea ta. Bunicii tai aveau o alta denumire pentru asta: o numeau șansă.

Lectia nr. 6: Dacă o dai în bara, nu e vina părinților tăi, asa ca nu te mai smiorcăi in legătură cu greșelile tale, ci învață din ele.

Lectia nr. 7: Înainte de a te fi născut, părintii tai nu erau atât de plicticoși ca acum. Au ajuns asa din cauza ca trebuie sa-ti plătească cheltuielile, sa-ti spele hainele si sa te asculte pe tine spunându-le cât de grozav te crezi. Asa ca înainte de a te porni sa salvezi jungla de paraziții generației părinților tai, încearcă sa-ti despăduchezi propriul dulap.

Lectia nr. 8: Poate ca școala ta a scăpat de învingători si învinși, însă viata NU. In unele școli s-au abolit corigentele si elevul poate încerca de câte ori vrea el sa dea răspunsul corect la o întrebare. Asta nu seamănă, deloc, cu NIMIC din viata reala.

Lectia nr. 9: Viata nu se împarte in semestre. Nu ai verile libere si pe foarte putini angajatori ii interesează sa te ajute sa “te regăsești”. Faci asta in timpul liber.

Lectia nr. 10: Ce vezi la televizor NU e viata reala. In viata reala oamenii chiar trebuie sa mai plece din cafenele si sa meargă la serviciu.

Lectia nr. 11: Fiți amabili cu tocilarii. Exista șansa ca in viitor sa lucrați pentru vreunul dintre ei.

 

Anunțuri

2 răspunsuri

  1. Stana Georgescu-Apostu | Răspunde

    O pagina foarte interesanta din care mi-am procurat documente pentru activitatile mele cu elevii. Multumesc! Va urez numai bine prin locurile indepartate pe unde traiti ! ,,Unde-mi este bine (și) acolo-i Patria.,,

    1. Va multumesc pentru aprecieri! Nu fac decat sa transmit mai departe ceea ce gasesc pe net si mi se pare interesant. Sa zicem ca „filtrez” putin ceea ce imi place. Ma bucur ca pot fi si eu, la randu-mi, de folos:) Intr-adevar, in genele noastre avem pecetluita patria, o purtam cu noi peste tot. Iar lumea e mult mai mica decat ne-o imaginam…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: